Politika 17.12.2022.

Stanivuković: Novac uplaćujemo penzionerima direktno na račune

ČITANJE: 1 minuta

Naše penzionere obradovaćemo pred novogodišnje praznike, poručio je ovo gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, koji je naglasio da je će Grad penzionerima novac uplatiti direktno na račun.

“Banjaluka je porodica i to svakodnevno dokazujemo provodeći naše politike. Pred novogodišnje praznike Grad Banja Luka će obradovati penzionere. Onima sa najnižom penzijom uplatićemo iznos od 100 KM, a onima sa većom penzijom nešto manji dio novca”, rekao je Stanivuković.

On je rekao da Grad vodi socijalno odgovornu politiku koja poznaje visinu ličnih primanja, kao što ske bilo iu slučaju podrške u javnom prevozu, prenose Nezavisne.

“Za nas je neprihvatljiv prijedlog da novac ide Elektroprivredi koja ima milijarde prihoda godišnje, te će novac biti uplaćen direktno penzionerima na račun, kao što su i tražili. O svim detaljima ćemo danas i sutra razgovarati sa predstavnicima udruženja penzionera. Ova pomoć ići će direktno penzionerima”, poručio je Stanivuković.

Podsjećamo, penzioneri iz Banjeluke su ranije naglasili kako bi i oni željeli da 100 KM od Grada bude uplaćeno direktno njima na račun, a ne Elektroprivredi.

(Z.M)