Politika 17.11.2020.

STANIVUKOVIĆ O GRADSKOJ UPRAVI: Niko pošten nema razloga za strah, ali odgovornost je imperativ

ČITANJE: 2 minute

Nikada neću ljude podijeliti na one koji su me podržali na ovaj ili drugi način, rekao je novi gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković za Srpskainfo.

Govoreći o budućem radu Gradske uprave, kao i smjeni kadrova koja obično slijedi dolaskom nove vlasti, Stanivuković najavljuje novu politiku, novi način djelovanja, pa tako i novi način rada banjalučke Gradske uprave.

Kaže da niko pošten ne treba da se plaši, ali da odgovornost mora biti imperativ.

– Nikada neću ljude podijeliti na one koji su me podržali na ovaj ili drugi način. Svako će odgovarati samo ako je bio nepošten, a ako je pošten i smatra da je ovo što mi radimo ispravno, on će biti slobodan čovjek sa svim svojim pravima i moći će da radi na bilo kom radnom mjestu. To je princip koji moramo da zagovaramo – rekao je Stanivuković, dodajući da ga, ako je neko stručnjak u svom poslu, ne interesuje da li je i koliko politički aktivan.

Ponavlja da lično mišljenje o nekom nije bitno, jer mora da vlada struka.

– Još jednom pozivam svu akademsku zajednicu, sve najbolje među nama, da se pridruže u stvarnju buduće Gradske uprave. Pozivam da se prijave najbolji, i da to bude jedino mjerilo da će li neko biti, načelnik ili direktor – rekao je Stanivuković.

Na pitanje da li će odmah krenuti u smjenu kadrova odgovara:

– Uradićemo reviziju svake javne ustanove i svakog preduzeća. Nemam ništa protiv da oni koji su ostvarili dobre razultate i radili kako treba ostanu na svojim radnim mjestima. Uvjeren sam da je i u Gradskoj upravi 90 odsto ljudi pošteno i da se raduje promjenama. Sa svima ćemo razgovarali, tako da svi pošteni i dobri ljude nema potebe da strahuju – rekao je on.

Naglašava da, sa druge strane, na prvom mjestu mora biti ogovornost onih niji nisu radili kako treba.

– Ja sam tu za sve one Banjalučne koji hoće odgovornost. Biću prvi koji će istražiti dugovanja Toplane. Biću prvi koji će javno, a to je moja dužnost, govoriti zašto je ubijen Milan Vukelić, jer su svi gradonačelnici o tome ćutali. Znam da je ubijen zbog gradske građevinske vlasti. Riješićemo sve pružne prelaze, zaštitićemo svakog čovjeka. Nadležnost gradonačelnika je sve što je na teritoriji Banjaluke, a ako nije, mora da se kod nadležnih bori da se to riješi. Prema tome, osvete i revanšizma nema protiv poštenih ljudi, to bi bio bezobrazluk. Zašto bi neko otpuštao poštene ljude, ali, odgovornost za nepoštenje mora biti imerativ – zaključio je novi prvi čovjek Banjaluke.

(SB/Banjaluka.net)