Vijesti 02.04.2021.

STANIVUKOVIĆ O OPTUŽNICI: Nadam se da će Lukač snositi maksimalne sankcije

ČITANJE: 1 minuta

Jednom velikom borbom protiv kriminala i pritiskom na sve velike kriminale na teritoriji ovog grada, razmrdali smo sve pore ovog društva, pa tako i Tužilaštvo.

Rekao je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, osvrćući se na optužnicu protiv ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača, koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo zbog ugrožavanja njegove bezbjednosti u vrijeme kad je bio narodni poslanik, prenosi Srpskainfo.

– Svjestan sam da je krivično djelo to što je Lukač tada meni učinio, ali nisam vjerovao da će do ovoga danas doći. Vjerujem da se jedan dio Tužilaštva pokrenuo i motivisao kad su vidjeli šta su sve spremni da rade mladi ljudi u ovom gradu – kazao je on.

Dodao je da je u toj priči najvažnije to da Tužilaštvo ima snage i odvažnosti da pokreće takve postupke, bez obzira na to o kome je riječ.

– Nadam se da će gospodin Lukač snositi maksimalne sankcije za to što je učinio, kao i za prijetnje koje su životno ugrožavajuće – rekao je Stanivuković.

Podsjetimo, ministar unutrašnjih poslova, Dragan Lukač, je u decembru 2019. godine, za vrijeme Devete posebne sjednice Narodne skupštine RS, vrijeđao Stanivukovića, a zatim ga udario otvorenom šakom po licu.

(SB)