Politika 24.05.2024.

Stanivuković o rezoluciji UN-a: Načinjen je još jedan nepotreban korak udaljavanja naroda koji žive u Bosni i Hercegovini

ČITANJE: 1 minuta

Naša otadžbina, naša borba!  Boli to, da oni koji su najviše ubijali danas upiru prstom u nas. Boli to, da oni koji su činili genocid nad nama – danas nama presuđuju. Umjesto da koračamo naprijed ka svjetlijoj i prosperitetnijoj budućnosti, načinjen je još jedan nepotreban korak udaljavanja naroda koji žive u Bosni i Hercegovini, korak koji će samo produbiti već postojeći jaz i otežati suživot kojem deklarativno teže oni koji su taj korak i načinili.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković komentarišući usvojenu rezoluciju UN-a o genocidu o Srebrenici.

– Iako veći dio svijeta nije podržao prekrajanje istorije i politizaciju ovakvog događaja, sramna rezolucija UN je usvojena, te je time napravljena ogromna šteta u odnosima Srba i Bošnjaka. Ova borba nas nije oslabila, naprotiv, ujedinila nas je i ojačala za sve ono što dolazi. Zahvaljujem predsjedniku i rukovodstvu Srbije na snažnoj borbi za istinu u kojoj smo svi zajedno učestvovali. Naš glas je ipak odjeknuo – kazao je gradonačelnik.

Poručio je i to kako su svijetom odjekivala i zvona i molitve srpskih i ruskih crkava, gdje smo se molili Bogu za snagu za sve ono što nam dolazi.

– Iskoristio sam priliku da zapalim svijeću za sve borce koji su dali život za slobodu našeg naroda, svjestan da borba još traje. Samo sloga biće poraz vragu, neka živi Srbija, neka živi Republika Srpska – poručio je Stanivuković.