Politika 27.03.2023.

Stanivuković o zemljištu kod stare autobuske: “Nećemo dozvoliti”

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković reagovao je na odluku Okružnog privrednog suda Banjaluka da zemljište kod stare autobuske stanice pripadne “Autoprevozu”.

On je rekao da otimanje gradske imovine zakazano za 13. april je nešto što ova administracija neće dozvoliti.-Sporne pravne radnje, nestručnost prethodnih gradskih službi, ali najviše od svega, očigledno korumpiran Ustavni sud BiH koji je, poništio presude Višeg privrednog i Vrhovnog suda Republike Srpske, donesene u korist Grada Banjaluka, doveli su nas pred svršen čin: oduzimanje gradske imovine rekao je Stanivuković.

U ovom trenutku su, kaže on, ograničeni pravnim lijekovima, ali to ne znači da će odustati od dalje pravne borbe za “našu” imovinu.

– Već smo preduzeli radnje kojim ćemo pravno osporiti sve dosada vođene procese. Pregovarati možemo, ako procijenimo da nam to daje prostor da izađemo iz trenutno gubitničke pozicije i sačuvamo maksimum onog što nam kao Gradu pripada – istakao je on.

Na ucjene, dodaje on, ne pristaju

– Ovo izvršenje jeste vid pritiska i ucjene. I zato se ne može i neće desiti – zaključio je Stanivuković.

Podsjećamo, Okružni privredni sud u Banjaluci prihvatio je zahtjev “Autoprevoza” i donio je odluku za prinudnim izvršenjem za zemljište kod Stare autobuske stanice.

(A. S.)