Vijesti 23.12.2020.

Stanivuković obećao prvo dajak pristanište

ČITANJE: 1 minuta

Zahvalan sam ovim ljudima što su me naučili da vozim dajak čamac, kao jedan od najvećih simbola našeg grada. Vožnjom dajak čamca čovjek dobija priliku da se još više poveže sa rijekom Vrbas, a kao novoizabrani gradonačelnik imam jasan plan, da, zajedno sa ovim ljudima, još više radim na promociji dajak čamaca, našeg prelijepog Vrbasa, koji je potrebno obogatiti dodatnim atrakcijama poput uređenja starih i izgradnjom novih kupališta ili skakaona, poručio je Draško Stanivuković, novi gradonačelnik Banjaluke, na društvenim mrežama, nakon susreta sa predstavnicima Dajak kluba Banjaluka.

– Naš plan je da već sljedeće godine počnemo da gradimo prvo dajak pristanište u našem Gradu, kako bi naši građani mogli na najbolji mogući način da osjete ljepotu ovog sporta. Pored pristaništa, izgradnja radionica za dajak čamce za nas je veoma važan projekat, jer samo tako ćemo uspjeti u naumu da ovi čamci još dugi niz godina krase tokove našeg Vrbasa – ističe Stanivuković.

– Jedna od naših ideja koje smo proklamovali još prije nekoliko godina, a koja nam je i danas jako važna, jeste izgradnja kolektora na Crkvenoj, koja predstavlja jedan od najvećih zagađivača našeg Vrbasa. Kao gradonačelnik biću otvoren da sa svim udruženjima razgovaram o idejama i projektima koje mogu biti od velikog značaja za razvoj našeg grada – dodao je on.

Da Vrbas ponovo bude pitak – poručuje na kraju novi gradonačelnik.

(Banjaluka.net)