Politika 29.12.2022.

Stanivuković: Objektivno je da most u Česmi završimo do jeseni naredne godine

ČITANJE: 2 minute

Kada je riječ o mostu u naselju Česma, imali smo malih izazova po pitanju samog gradilišta, ali danas je sva ta procedura završena.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je naglasio da ljudima koji gravitiraju na tom području želi da poruči da će se mnogo ulagati u Česmu u narednom periodu.

-Želim da kažem ljudima koji žive u Česmi, Kumsalama i u tom dijelu grada, da je izvođač radova garantovao ono što je iznad naših očekivanja, a to je da most, za koji je potrebno dvije godine, postoji mogućnost da bude završen do kraja jeseni naredne godine. Dakle do oktobra ili novembra, naravno ukoliko to dozvole vremenski uslovi, a ja vjerujem da hoće, da će nam ići na ruku – rekao je gradonačelnik.

Dodao je kako će nakon osam do devet godina, Česma konačno da dobije dugo očekivani most.

-Kada smo imali sastanak sa Vladom Republike Srpske, tada sam rekao da će Grad uraditi šetalište od jednog do drugog mosta, koji će Česmu prikazati na jedan potpuno drugi način, ali skupštinska većina je to izbacila iz budžeta. Ipak, mi imamo način da to uradimo. Vlada će nam biti podrška, te očekujemo da ovo započenom u ljeto, ali u ovom projektu nam je ključna saradnja sa ljudima kada su u pitanju imovinsko–pravni odnosi – naglasio je on.

Kako je dodao, ukoliko bi ta saradnja bila korektna, realno je da u ljeto počne realizacija ovog projekta.

-Ono što bismo mi uradili jeste kanalizacija, koja nam je obavezna i to sa kolektorima, odnosno prečišćivačima otpadnih voda. Za izgradnju kolektora na rijeci Vrbas planiramo jedan milion evra – dodao je gradonačelnik.

Poručio je kako sve ono što gradska administracija planira da uradi jeste najviše što je naselje Česma ikada dobilo.

-Imamo optimizam i vjeru da ćemo most završiti do kraja jeseni naredne godine, da ćemo započeti izgradnju puta kroz ovo naselje u ljeto, a šetalište u Česmi da završimo do kraja maja ili juna mjeseca – naglasio je Stanivuković.

E.M.