Politika 27.05.2021.

Stanivuković: Očekujemo važne investicije u gradu

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Draško Stanivuković kazao je da je na dnevnom redu današnje sjednice nekoliko odluka koje su u vezi sa strateškim opredjeljenjima grada.

-Imamo dvije odluke koje se odnose na buduće investicije u gradu. U Lazarevu očekujemo investiciju koja donosi 100 radnih mjesta. Imamo i izmjenu važnog regulacionog plana za investiciju od 50 do 100 miliona KM kroz novi stambeni kompleks, odnosno novi dio grada – kazao je Stanivuković, u pauzi današnje četvrte redovne sjednice gradskog parlamenta.

Značajna tačka dnevnog reda jeste i Odluka o poslovnim zgradama, poslovnim prostorijama i garžama u svojini Grada Banje Luke, koja će poboljšati uslove rada udruženja građana.

Kako je kazao gradonačelnik, postoje mnoge nevladine organizacije koje se bave strateški važnim pitanjima, a koje nemaju svoj krov nad glavom.

-Odlukom ćemo riješiti mnoge zahtjeve koje brojna udruženja godinama upućuju prema Gradskoj upravi – naveo je on.

Istakao je da je više regulacionih planova, koji su takođe na dnevnom redu ovog zasjedanja, već usklađeno sa budućim Urbanističkim planom i vizijom Banje Luke za narednih 20 godina.

Gradonačelnik kaže da, nažalost, danas neće biti razmatarana odluka o lokacijama za javna okupljanja u gradu.

-Želimo da Banja Luka bude mjesto gdje na svakom mjestu možete da se okupite i kažete svoj stav – zaključio je Stanivuković.

Predsjednik Skupštine grada Banje Luke, Mladen Ilić kazao je da Odluka o određivanju prostora za održavanje javnih skupova nije na dnevnom redu ovog zasjedanja zbog tehničke greške.

-Siguran sam da će se već na nekom od narednih zasjedanja razmatrati ta odluka – naveo je Ilić.

On je dodao da je na dnevnom redu i više izvještaja i programa rada gradskih ustanova i preduzeća.

Kako je kazao, ukoliko Skupština ne uspije okončati rad tokom dana, nastavak će najvjerovatnije biti u utorak, 1. juna.

Naime, sa dnevnog reda današnje sjednice skinuto je više tačaka, a uvrštene su dvije koje se odnose na prestanak mandata odbornice Dragane Vukliš iz Ujedinjene Srpske i verifikaciju mandata odborniku Milenku Rosiću iz te stranke.

(E.M)