Vijesti 25.01.2021.

STANIVUKOVIĆ ODLUČIO: Vesna Banjac na čelu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje

ČITANJE: 1 minuta

Vesna Banjac, bivša direktorica Osnovne škole „Miloš Crnjanski“ na Petrićevcu, imenovana je danas za vršioca dužnosti direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

“Ljude nećemo dijeliti po članskim kartama, već po rezultatima njihovog rada. Promjene koje će gospođa Banjac, u koju imam puno povjerenje, donijeti u ovu ustanovu će se vidjeti već od danas i u to sam uvjeren, a pred njom su mnogi izazovi. Ima moju punu podršku. Jedno je sigurno, ništa više neće biti isto”, rekao je gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković.

Gradonačelnik Banjaluke na svom Facebook profilu napisao da je imenovanjem Banjčeve na ovu funkciju ispravljena jedna velika nepravda koja je učinjena ne samo prema njoj, nego i prema društvu, profesiji i obrazovanju.

“Režim ju je prognao sa mjesta direktora škole „Miloš Crnjanski“ na Petrićevcu, škole kojom je upravljala časno i pošteno, a koja se prema sredstvima škole ponašala odgovorno i domaćinski, što su roditelji, ali i djeca znali da cijene. Kao član SNSD-a tada, ali i sada, kažnjena je samo jer je podržala dobre ideje”, napisao je Stanivuković.

Podsjećamo, Vesna Banjac bila je direktor Osnovne škole „Miloš Crnjanski“ na Petrićevcu do kraja 2018. godine, kada ju je resorno ministarstvo razriješilo te funkcije zbog, kako su mediji tada pisali, proslave Dana Petrićevca na kojoj je prisustvovao i Stanivuković koji je tada obavljao funkciju narodnog poslanika opozicione stranke u Banjaluci.

(N.S)