Vijesti 19.10.2022.

STANIVUKOVIĆ: Odluka o štrajku u vrtićima nerazumna, iza svega stoji politika

ČITANJE: 1 minuta

Odluka o stupanju u štrajk članova Sindikalne organizacije JU „Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ je nerazumna, pogotovo u ovom trenutku opšte krize kako u svijetu, tako i u našoj zemlji, poručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na društvenim mrežama.

– Uvjeren sam da nijedan roditelj ne može da podrži ovakvu odluku, jer naši vaspitači imaju redovna primanja i sve obaveze prema njima ispoštovane su na vrijeme – dodao je Stanivuković.

– Spremni smo ispoštovati i dodatne zahtjeve, ali bez rebalansa i procedura koje trebaju da budu ispoštovane to nije moguće u ovom trenutku – istakao je on.

– Grad se ograđuje od ovih političkih poteza i ne vidimo našu odgovornost, jer smo uradili sve što je u našoj moći i spremni smo da radimo i dalje – smatra Stanivuković.

– Međutim, nakon razgovora i ponuđenih rješenja, jasno je da iza svega stoji politika i da je cilj, bez obzira na bilo kakav dogovor, da se naprave nove blokade u Banjaluci – zaključio je gradonačelnik u seriji objava na Tviteru.

(SB)