Politika 19.05.2022.

Stanivuković: Paradoks da nas tuže oni koji su nezakonito uzeli novac od Grada

ČITANJE: 2 minute

Paradoks je da oni koji su na nezakonit način uzeli novac od Grada, tuže one koji se bore da taj novac vrate građanima.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanovuković komentarišući tužbu koju je direktor preduzeća „Ekvator“ Đorđo Davidović podnio protiv njega zbog navodno prouzrokovane štete ugledu – klevetom.

Dodao je da je to ko zna koja tužba protiv njega i da ga uopšte ne iznenađuje s obzirom na to da ukazuje na štetne radnje protiv Grada.

-Kriminalci svojim navodnim tužbama hoće da legalizuju svoj kriminal. Dakle, sramotno je da Đorđo Davidović tuži mene za nanesenu duševnu bol, a šta ćemo s tim što je on toliko lošeg nanio ovom gradu – kazao je gradonačelnik.

Dodao je da se tužbom od njega traži novčna naknada u iznosu od 2.800 KM plus 468 KM troškova parničnog postupka.

-To znači da ti ljudi nemaju ni obraza, ni dostojanstva, ni časti i takvim radnjama oni hoće pažnju da skrenu na nešto drugo, a ne na ono što je njihov kriminal – naglasio je on.

Ponovio je da će i dalje istrajati u borbi u slučaju „Ekvator“ i da očekuje reakciju nadležnih institucija kako bi svi oni koji su dio ovog, ali i drugih spornih slučajeva adekvatno odgovarali.

-Uskoro ćemo podnijeti nove krivične prijave protiv svih odgovornih lica u slučaju „Ekvator“ – zaključio je gradonačelnik.

Naime, gradska administracija na čelu sa gradonačelnikom Stanivukovićem je do sada u više navrata ukazivala na nezakonite radnje kojim je „Ekvator“ preko spornih notara i sudija potraživanje putem cesije prebacio na drugu fiktivnu firmu, čime je milinoskim iznosima oštetio gradski budžet.

Ove tvrdnje Grada nedavno je svojom presudom potvrdio Okružni privredi sud u Banjoj Luci kada je utvrdio apsolutnu ništavnost ove cesije, uz pomoć koje je „Ekvator“  bespravno sa računa Grada Banje Luke naplatio iznos od 2.030.169 KM i prebacio na drugu firmu – „Banigo-Građenje“.

(E.M)