Politika 01.02.2023.

Stanivuković: Politika SNSD-a pokazala apsolutnu socijalnu neodgovornost i pogubnost

ČITANJE: 2 minute

Politika SNSD-a je pokazala svoju apsolutnu socijalnu neodgovornost i pogubnost, kaže Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

On smatra da su nepodržavajući smanjivanje cijena goriva za oko 0,50 KM, cijelu državu i sve građane nastavili, kako kaže, da drže taocima svih poskupljenja i štetnih efekata inflacije koja se odnosi na svakodnevni život.

“Da su podržali jednu ovakvu odluku, a morali su to učiniti, da bar malo pokažu odgovornost prema našem narodu, već danas bi javni prevoz u Banjaluci bio još povoljniji, a za neke druge kategorije i potpuno besplatan, ne bismo morali razmišljati o povenjaću cijena vode, grijanja, odvoza smeća i svega onog što direkno i indirektno zavisi od akciza na gorivo, kao i od odluke Vlade da poveća cijenu električne energije”, napisao je Stanivuković na Fejsbuku.

Kako kaže, njihove štetne odluke i neracionalne politike, kako na državnom, tako i na nivou republičkih instuticija, negativno će se odraziti jedino na “ionako sa svih strana napadnute kućne budžete građana”.

“Ali i na javne finansije grada, koje umjesto da trošimo na unapređenje i realizaciju projekata i važnih politika poput politike besplatnog javnog prevoza, podrške studentima, penzionerima i slično, mi novac moramo da trošimo na ublažavanje posljedica poskupljenja i realizaciju štetnih politika koje je nametnula skupštinska većina, a sve iz razloga kako naši građani ne bi to osjetili”, navodi Stanivuković.

On je pozvao SNSD i njihove delegate da u Domu naroda podrže odluku koja je usvojena u Parlamentu BiH bez podrške njihovih poslanika i time, kako kaže, pokažu da im je stalo do naroda, “jer sve ostalo je pogubno kako za narod, tako i za Republiku Srpsku”, zaključio je Stanivuković.

N.M.