Politika 25.09.2021.

Stanivuković ponovio zahtjev: Tražim hitnu reakciju institucija oko kiseonika

ČITANJE: 1 minuta

“Odgovorno stojim uz svu svoju političku i ljudsku kredibilnost i očekujem hitnu reakciju Tužilaštva i nadležnih”, ponovio je danas gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković.

“Ako nešto što sam rekao nije istina, spreman sam odgovoriti lično, politički i moralno, i po zakonskim normama, jer ovo je ili najveći zločin, ili najveći kriminal, trećeg nema! Podsjetiću vas dragi građani, koji me podržavate sve ovo vrijeme, da sam pristupio aferama ‘TravelForFun’ i kriminalu sa maskama i medicinskom opremom, gdje su odgovorni sada iza rešetaka. Ovako smo razgovarali o aferama ′respiratori’, ‘mobilnoj bolnici’, ‘pelenama’, koje su takođe utvrđene potpuno tačno. Nikad se ne bih igrao i izašao u javnost sa ovim stvarima bez provjerenih informacija. Dok od drugih stranaka u ovom slučaju dobijamo samo paušalne informacije, bez ikakvih dokaza, koji negiraju sve što kažemo, a gotovo 24 sati je prošlo od objavljivanja podataka”, naveo je Stanivuković.

Jutros je objavljeno da je prema podacima Suda u Banjaluci firma ,,TGT Tehnogas” iz Laktaša registrovana za trgovinu na veliko čvrstim, tečnim i gasovitim gorivima i sličnim proizvodima, ali ne i za medicinksi kiseonik.

“Po mojim saznanjima i saznanjima Agencije, oni su registrovani za promet medicinskih sredstava. Za promet lijekova nisu. A medicinski kiseonik je lijek”, rekao je direktor Agencije za lijekove BiH Aleksandar Zolak, dodavši da “TGT Tehnogas” jeste nosilac dozvole za medicinski kiseonik, ali ,,TGT Tehnogas” nije registrovan za promet lijekova.

( N. Sp)