Politika 05.01.2021.

Stanivuković poručio Iliću da politika ne treba da bude prepreka za saradnju

ČITANJE: 2 minute

Odbornik SNSD-a Mladen Ilić, novi je predsjednik Skupštine grada Banja Luka, čime je postao najmlađi predsjednik do sada.

-Poštovani predsjedniče Skupštine, Vi imate 24 godine, a ja sam za gradonačelnika izabran sa 27 godina, vjerujem da se ovo nije desilo u regionu, a i šire – rekao je gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković, u obraćanju na sjednici mladom predsjedniku Skupštine Mladenu Iliću.

-Možda će skeptici reći da ne možemo ništa, ja bih rekao da možemo puno. Mladi smo, ambiciozni, imamo istorijsku šansu da to dokažemo. Ja neću podleći političkim pritiscima. Imamo snage da dokažemo koliko možemo, politika za mene neće biti prepreka – rekao je gradonačelnik.

Stanivuković je Iliću poručio da je u tom smislu srećan što je mladi Ilić izabran, te što će imati priliku da se njim bolje upozna, jer ga do sada nije poznavao.

-Po meni, nije problem ni dići ruku i dati Vam šansu. Imaćemo izazove i želim da Vas upoznam sa saznanjima do kojih sam došao – rekao je Stanivuković i dodao da je Klub PDP sam odlučio da li će podržati izbor novog mladog predsjednika.

On je novom predsjedniku Skupštine poželio sreću, ali i upozorio da će ga problemi dočekati već za 10 minuta.

– Dočekaće Vas problemi sa sukobima interesa među Vašim odbornicima. Mislim na direktora Vodovoda, koji je u sukobu interesa. S obzirom da je zakletva položena, moram skrenuti pažnju na Zakon o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske. Član 5. je prekršen. Ja ću Vaš legitimet poštovati ako Vi poštujete zakon – rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik se dotakao i spornih diploma i dodao da ima mnogo spornih diploma među načelnicima.

-Ima svega, ali ja sam za podjele na poštene i nepoštene – rekao je Stanivuković, te dodao da se nada uspješnoj saradnji sa predsjednikom Skupštine grada.

On novom predsjedniku Skupštine poručio  da je za 10 dana vidio ono što će on tek da vidi narednih dana i poželio mu sreću.

(banjaluka.rs.ba)