Politika 06.12.2022.

Stanivuković poručio: Višečlane porodice su veliki potrošači električne energije, podržaćemo prijedlog Udruženja „4+“

ČITANJE: 1 minuta

Svim svojim kapacitetima stojim uz prijedlog Udruženja “4+”, odnosno da bi višečlanim porodicama trebalo subvencionisati električna energije nakon najavljenog poskupljenja Vlade Republike Srpske.

Poručio je ovo gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, koji je naglasio da bi upravo višečlane porodice prve osjetile poskupljenje električne energije.

– Vlada mora da uvaži prijedlog Udruženja i da ima sluha za ovakve prijedloge, jer su višečlane porodice veći potrošači i prve bi osjetile poskupljenje struje. U ovoj ideji bićemo istrajni i u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kao i u Skupštini grada Banja Luka – rekao je on.

Dodao je da je grad Banja Luka pokazao odgovornost kada se radi o osjetljivim kategorijama našeg društva tako što je djeci iz “4+” porodica omogućio olakšice poput besplatnog javnog prevoza, a ukoliko u Banjoj Luci dođe do bilo kakvih poskupljenja, ove porodce imaće poseban tretman – zaključio je gradonačelnik.

Podsjetimo, Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske već objavila Nacrt novog tarifnog sistema kojim je predloženo uvođenje “blok tarifa” za naplatu električne energije, pa će se do 500 potrošenih kilovata prilikom obračuna električne energije u kategoriji domaćinstva plaćati po jednoj cijeni, od 500 do 1.500 kilovata po drugoj, a od 1.500 po trećoj cijeni.

(A. S.)