Vijesti 02.12.2021.

STANIVUKOVIĆ POZVAN NA SASLUŠANJE: Radišić podnio krivičnu prijavu zbog rušenja “Kajak terase”

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, pozvan je na saslušanje u svojstvu svjedoka, a u vezi sa krivičnom prijavom Srećka Radišića povodom rušenja Kajak terase.

Kako je navedeno u pozivu, Radišić prijavu podnosi zbog počinjenih krivičnih djela zbog samovlašća, izazivanja opšte opasnosti, kao i oštećenje i oduzimanja tuđe stvari zbog događaja 27.11. odnosno, datuma kada je porušena “Kajak terasa”.

Podsjećamo advokat porodice Radišić, Miloš Stevenović nakon rušenja “Kajak terase” poručio da je to nezakonit čin i da će povodom toga uputiti krivične prijave.

– Ovo je čist vandalizam, gradonačelnik je nezakonito srušio ovaj ugostiteljski objekat. Ni jedan pojedinac ne može sam da sprovodi silu. Ludilo koje je stvorio me zaprepastilo. Podnijeli smo krivične prijave i podnijećemo tužbu koja vrijedi više od 500.000 KM – rekao je on.

Nakon njega medijima se obratio i Stanivuković.

– Rekli su da nemamo pravo rušiti a onda su oni sami počeli sa procesom rušenja. Mi govorimo istinu a jedna je istina. Oni su  sami počeli rušiti a govore da mi ne smijemo. Mi radimo u skladu sa regulacionom planom. Ja se neću osvrtati na osporavanja. Ja krivične prijave skupljam kao što neko skuplja salvete i markice. Ova prijava mi je samo još jedna u nizu – rekao je tada Stanivuković.

(N.S)

Oznake: Kajak terasa