Vijesti 09.06.2022.

Stanivuković pozvao građane da prisustvuju javnoj raspravi o izgledu centra grada

ČITANJE: 1 minuta

Danas će u Gradskoj upravi u sali 33 sa početkom u 16. 15 časova, biti održana javna rasprava o Nacrtu izmjene dijela Regulacionog plana, dijela centralnog područja grada Banje Luke za prostor između Ulice kralja Petra I Karađorđevića, Srpske ulice, te ulica Vase Pelagića, Bana dr Todora Lazarevića, Vidovdanske ulice i Trga srpskih vladara.

Gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković istakao je da je poslušao primjedbe i kritike građana, te poručio da je Grad spreman da zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom pronađe kompromisno rješenje i pronađe drugu adekvatnu lokaciju za parohijski dom.

– Tražimo rješenje da parohijski dom ne bude u dvorištu Hrama, ali da bude dovoljno blizu. Jedna od ponuđenih lokacija je pored zgrade Eurospleta. Radimo na jednom takvom rješenju, kako bi ono bilo prihvatljivo za sve – rekao je gradonačelnik Stanivuković.

Gradonačelnik je poručio da je zadovoljan odzivom javnosti na javnu prezentaciju, pozvao na današnju raspravu i rekao da je već sada izvjasno da će, nakon današnje, biti održana još jedna javna rasprava.

– Moji kljčni sardnici će i danas saslušati prijedloge i sugestije građna, a sljedećoj javnoj raspravi ću se pridružiti i ja, da zajedno razgovaramo o tome šta je najbolje za naš grad. Pozivam naše sugrađane da dođu danas na javnu raspravu i iskažu svoje mišljenje – rekao je on.

(E.M)