Vijesti 02.02.2021.

Stanivuković predao krivične prijave protiv Radojičića, Letića, Ćućuna i Mitrovića

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković predao je danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka tri krivične prijave protiv Mladena Ćućuna, Milenka Letića, Vedrana Mitrovića i Igora Radojičića, jer su, kako tvrdi, počinili nezakonite radnje.

“Očekujem da institucije uđu u grad Banjaluku”, rekao je Stanivuković novinarima u Banjaluci.

Upitan čemu poziv novinarima kada je ranije na konferenciji za novinare najavio da danas predaje krivične prijave, Stanivuković je rekao da je pozvao novinare da bi se vidjelo da je predao krivične prijave, jer da nije najavio, rekli bi, možda, da nije predao.

Komentarišući “Fejsbuk” status odbornika SDS-a Aleksandra Petkovića koji je rekao da će SDS zajedno sa Pokretom za Banjaluku ostati jedina opozicija u gradu s obzirom na to da oni kao kolaicioni partner još nisu dobili nijednu funkciju u gradu, Stanivuković je rekao da je SDS važan koalicioni partner, te da u ovom trenutku nije moguće sjesti fizički sa svima i porazgovarati i pronaći sva rješenja.

“Dogovorili smo se sa SDS-om da ovdje nema podjele kolicionog plijena na taj način. Mi ćemo govoriti o onima najboljima i za pozicije će biti raspisan konkurs. Ni PDP nije uzeo neki kadar, ovo su v.d. direktori koji su privremeno postavljeni do konkursa”, rekao je Stanivuković.

Upitan da li će Milada Šukalo dobiti podršku odbornika za poziciju zamjenika gradonačelnika Banjaluke, Stanivuković je rekao da je uvjeren da je Šukalova, koja se bavila humanitarnim radom, dobar izbor.

Advokat Borko Gavrilović rekao je novinarima da “podnose ove krivične prijave uz puno povjerenje u rad Tužilaštva i Suda da će preduzeti sve odgovarajuće mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja i sprečavanja vršenja ovakvih djela”.

(Srna, E.M)