Vijesti 09.06.2021.

Stanivuković predao sudu prijedlog za pokretanje postupka o amandmanima skupštinske većine

ČITANJE: 1 minuta

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke danas je predao Ustavnom sudu Republike Srpske prijedlog za pokretanje postupka ocjene ustavnosti i zakonitosti odluka o usvajanju i izvršenju budžeta povodom amandmana uloženih od strane skupštinske većine u gradskom parlamentu, pišu Nezavisne.

Podsjećamo, skupštinska većina je sredinom aprila uz četiri amandmana podržala budžet grada u iznosu od 149,7 miliona KM.

Stanivuković je istakao da su ovo i ranije najavljivali, ali da su uzeli dovoljno vremena kako bi utvrdili koji su to sve zakoni prekršeni amandmanima i šta je pravno potpuno ispravno.

“Oni su amandmanima uzeli osnovna sredstva koja su namijenjena za košenje, održavanje puteva i ostalo, a poslije govore kako nije pokošeno i kako ima rupa u gradu. Ovo je nezakonito i mi se borimo da to dokažemo”, naveo je Stanivuković.

Dodao je da mu je skupštinska većina zabranila relokaciju sredstava iz budžeta, što se do sada nije desilo ni jednom gradonačelniku.

“Oni žele da utiču i na relokaciju sredstava što po zakonu samo gradonačelnik može raditi. Pa godišnje bude 150 relokacija sredstava jer nikad ne znaš šta će sutra biti i šta je prioritet u budžetu. To znači da bi godišnje trebali imati 150 sjednica skupštine”, naveo je Stanivuković.

(E.M)