Politika 15.02.2019.

STANIVUKOVIĆ: Privremeno napuštam RS i BiH, ugrožena mi je lična sigurnost

ČITANJE: 2 minute

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković kazao je danas da će medijima biti dostupan još danas i da će se privremeno povući iz javnosti zbog lične sigurnosti. Najavio je i napuštanje Bosne i Hercegovine u narednim danima.

“Za vikend već neću biti u zemlji. Danas sam još tu i večeras ću još neke stvari otkriti”, rekao je za Buku.

On se danas obratio javnosti govoreći o slučaju oštećenja njegove imovine prije nekoliko dana.

Iz PDP-a, čiji je Stanivuković član, poručili su da čvrsto stoje uz narodnog poslanika kao i ostale članove uz poruku da će i zvanično zatražiti fizičku zaštitu za mladog političara.

PDP: Tražimo hitnu sjednicu Odbora za bezbjednost NSRS

Klub poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske uputio je danas pisani zahtjev za hitnu sjednicu skupštinskog Odbora za bezbjednost, zbog nastavka pritisaka na poslanika PDP-a Draška Stanivukovića, rekla je portparol ove stranke Anja Petrović.

Petrovićeva je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekla da je ovaj klub uputio i pisani zahtjev MUP-u Republike Srpske da se Drašku Stanivukoviću dodijeli fizička zaštita.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković najavio je da će ukoliko se nastavi sa “torturom, pritiscima, montirnim i izmišljenim procesima protiv njega iduće sedmice objaviti novi audio-zapis koji jasno govori o svemu šta se radi”.

Stanivuković je rekao da ga policija krivično tereti za neovlašteno snimanje, dodavši da je bio na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske dok je njegov saradnik Ivan Begić saslušavan.

On je rekao da u narednih nekoliko dana neće biti dostupan medijima i javnosti radi, kako kaže, lične bezbednosti i niza pitanja na koja očekuje odgovor od MUP-a Republike Srpske.

(Buka, Srna)