Politika 08.04.2019.

STANIVUKOVIĆ: Radno vrijeme Delta planeta uvreda za građane i odbornike

ČITANJE: 1 minuta

Delta planet u Banjaluci radi do 22 časa, iako Skupština još nije usvojila takvu odluku!

Poslanik Parlamenta Srpske Draško Stanivuković opet je podigao buru u javnosti prikazujući da novootvoreni trgovinski centar Delta planet u Banjaluci radi do 22 časa, iako Skupština grada tek treba da odlučuje o radnom vremenu na sjednici zakazanoj za 10. april.

Stanivuković je zajedno sa odbornicima gradske Skupštine Mirnom Savić-Banjac i Sašom Lazićem otišao u ,,inspekciju” u 19,30 časova i zatekao je otvorena vrata Delta planeta.

– Na ulazu piše da rade svaki dan do 22 časa! Na ovaj način su odbornici poniženi, a Skupština obesmišljena. Zašto je za srijedu zakazana Skupština ako se već radi do 22 časa, pitao je Stanivuković u video klipu koji je objavio na svojim društvenim mrežama.

‼️ РАДИ СЕ ДО 22 ЧАСА, иако ОДЛУКА о томе НИЈЕ УСВОЈЕНА‼️

‼️ РАДИ СЕ ДО 22 ЧАСА, иако ОДЛУКА о томе НИЈЕ УСВОЈЕНА‼️❌ ПОНИЖЕНИ ГРАЂАНИ и ОДБОРНИЦИ!‼️ ГЛАСАЈУ о ОДЛУЦИ која је већ увелико У ПРАКСИ!❌ ОМАЛОВАЖЕНА СКУПШТИНА и сви ГРАЂАНИ који су ГЛАСАЛИ и дали ЛЕГИТИМИТЕТ.‼️ Све је то ПОНИЗИО ГРАДОНАЧЕЛНИК због договора са ТАЈКУНОМ који му је пречи од СОПСТВЕНИХ ГРАЂАНА, РАДНИКА и ОДБОРНКИКА!❓ Гдје је ИНСПЕКЦИЈА? ❓ Колике су КАЗНЕ за овакво КРШЕЊЕ ПРОПИСА или су оне намјењене само ОБИЧНИМ ГРАЂАНИМА?⁉️ Да ли ће опет побједити КРУПНИ КАПИТАЛ ОБИЧНОГ ЧОВЈЕКА?***‼️ RADI SE DO 22 ČASA, iako ODLUKA o tome NIJE USVOJENA‼️❌ PONIŽENI GRAĐANI i ODBORNICI!‼️ GLASAJU o ODLUCI koja je već uveliko U PRAKSI!❌ OMALOVAŽENA SKUPŠTINA i svi GRAĐANI koji su GLASALI i dali LEGITIMITET.‼️ Sve je to PONIZIO GRADONAČELNIK zbog dogovora sa TAJKUNOM koji mu je preči od SOPSTVENIH GRAĐANA, RADNIKA i ODBORNKIKA!❓ Gdje je INSPEKCIJA? ❓ Kolike su KAZNE za ovakvo KRŠENJE PROPISA ili su one namjenjene samo OBIČNIM GRAĐANIMA?⁉️ Da li će opet pobjediti KRUPNI KAPITAL OBIČNOG ČOVJEKA?

Gepostet von Драшко Станивуковић – Draško Stanivuković am Sonntag, 7. April 2019

Podsjećamo, prema važećoj odluci o radnim vremenu trgovinski centri nedjeljom mogu da rade najduže do 16 časova.

– Ovo je i uvreda za građane, ne samo odbornike! Šta bi se desilo neki mali kiosk krši propise na ovakav način? Opet je sve podređeno krupnom kapitalu. Javno pitam šta rade inspekcije u našem gradu i da li će iko odgovarati za iskorištavanje radnika i ovako bahato ponašanje, zaključio je Stanivuković u istom tonu.

Stanivuković najavljuje i veliku građansku inicijativu širom Srpske o nedjelji kao neradnom danu.