Politika 08.01.2023.

Stanivuković: Republika Srpska se ponosno izgovara punim imenom

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković čestitao je svim građanima 9. januar – Dan Republike, poručivši da se Republika Srpska ponosno izgovara punim imenom.

Stanivuković je istakao da je Republika Srpska izraz istorijskog kretanja i viševjekovnih nacionalnih težnji srpskog naroda, te da je ona danas granitna istina egzistencije naroda, a svijest o tome je zalog njene budućnosti, saopšteno je iz Gradske uprave.

– Zato se Republika Srpska ponosno izgovara punim imenom, otvorenog srca i čiste duše. Privlegovani smo da živimo stvarnost koja je za generacije naših predaka bila daleki san u koji se vjerovalo, za koji se živjelo – rekao je Stanivuković povodom 31. rođendana Republike Srpske.

On je dodao da je neophodno da se i pojedinci i zajednica postaraju da Srpska bude trajna tvorevina u koju će i ljudi sada i oni koji dolaze poslije ugraditi najbolje što imaju, ne štedeći se bilo kakvog podvižništva, baš onako kao što su to činili oni koji su je stvarali i koji su u njene temelje ugradili svoje živote.

– Naša zajednica biće postojana onoliko koliko joj ljubavi pridarimo i koliko svako od nas pojedinačno bude spreman da u njenu sudbinu ugradi najplemenitiji dio sebe. Na mnogaja ljeta – poručio je Stanivuković.

(Srna/A.M.)