Politika 31.07.2020.

STANIVUKOVIĆ: RS i FBiH su kao blizanci, a BiH je majka (VIDEO)

ČITANJE: 1 minuta

Izjava Draška Stanivukovića, poslanika PDP-a da su Republika Srpska i Federacija BiH kao blizanci, a majčina utroba Bosna i Hercegovina, izazvala je danas burne reakcije na društvenim mrežama.

Bura negodovanja na društvenim mrežama uslijedila je nakon što je poznati tviteraš Bogdan Šobot objavio detalje Stanivukovićevog intervjua tuzlanskoj „RTV7“ u kojem je mladi poslanik PDP-a i opozicioni kandidat za gradonačelnika Banjaluke govorio o odnosima unutar BiH.

Nakon ove izjave Draška Stanivukovića nizali su se brojni negativni komentari.

“Jel momčina pritjerao fakultet kraju… nije, a palamudi”, “Pa zašto su toliki ljudi izginuli, govedo jedno. Zašto su se borili, jel da BiH bude “majka”????”, “Radi lik za Igora R, nema drugog objašnjenja”, “Propustio priliku da ćuti”, samo su neki od komentara na Tviteru koji su osvanuli kao komentar na ovu izjavu.

Podsjetimo, Stanivuković je nedavno podigao buru i kad je, takođe u intervjuu za jednu federalnu televiziju, govorio kako bi u Banjaluci, da postane gradonačelnik, napravio „park mira“ u kojme bi stavio statue tri vojnika, jasno aludirajući na pripadnike VRS, Armije RBIH i HVO. U pravdanju, Stanivuković je naknadno tvrdio da je zapravo mislio „na srpske vojnike iz tri rata“, prenosi ATV.

(A.M/banjaluka.net)