Vijesti 13.06.2021.

STANIVUKOVIĆ SA BJELICOM: U Sokocu dogovoreno da Banjaluka dobije Romanijsku kolibu

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Draško Stanivuković posjetio je Sokolac, gdje je razgovarao sa načelnikom te opštine Milovanom Bjelicom o mnogim važnim temama i projektima.

“Dogovorili smo da Banja Luka, pored Krajiške i Hercegovačke kuće, dobije i Romanijsku kolibu, gdje će biti predstavljeni brojni proizvodi koji potiču iz ovog prelijepog krajolika naše Republike Srpske”, kazao je gradonačelnik Stanivuković tokom prve zvanične posjete ovoj opštini, saopšteno je iz Gradske uprave.

Neizostavna tema, kako je naveo, bili su procesi promjena koji su, prema njegovim riječima – „započeli pobjedom u Banjoj Luci i koje širimo cijelom Republikom“.

Stanivuković je zahvalio Bjelici i njegovom timu na gostoprimstvu i prijatnom razgovoru.

Načelnik Sokoca istakao je značaj ideje zajedničkog djelovanja i promocije i Krajine i Romanije.

“Razgovarali smo o mogućnostima zajedničkog nastupa u Beogradu kako bi započeli sa ovim projektom koji ima višestruke vrijednosti za naše dvije regije u gradu gdje živi veliki broj ljudi iz Republike Srpske, ali i onih koji cijene i vole domaće organske proizvode”, naveo je Bjelica.

Prema njegovim riječima, u planu je da Romanijska koliba, osim Beograda, bude otvorena i u Banjoj Luci kao vid prodajnog i informativno – turističkog sadržaja, gdje bi posjetioci mogli ne samo da kupe proizvode sa Romanije, već i da se informišu o turističkoj ponudi, o prodaji vikendica, apartmana i placeva na području ove regije.

Na današnjem sastanku u Opštinskoj upravi Sokolac bilo je riječi i o usaglašenom nastupu prema fondovima i projektima, posebno u vezi sa zaštitom životne sredine, energetskom efikasnošću i turizmom.

(SB)