Region 29.11.2020.

STANIVUKOVIĆ SA SASTAO SA VUČIĆEM: Tajni razgovor potrajao više od sata

ČITANJE: 2 minute

Prije nekoliko dana novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković sastao se u Beogradu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saznaje Srpskainfo iz dobro obaviještenih izvora u Beogradu i Banjaluci.

Bio je to nezvaničan privatni sastanak, upriličen mimo protokola i potrajao je više od jednog sata – navodi sagovornik Srpskainfo.

Stanivuković tvrdi da još nije razgovarao sa predsjednikom Vučićem, ali da je “iz bratske Srbije dobio signale podrške”.

– Uvjeren sam da će moja prva zvanična posjeta, odmah nakon što preuzmem dužnost gradonačelnika Banjaluke, biti upravo posjeta Beogradu. Ja jesam u posljednjih nekoliko dana dva puta putovao u Beograd, ali zbog nastupa na tamošnjim medijima. Gostovao sam na RTS i još nekoliko televizija sa nacionalnom frekvencijom i svuda su me lijepo primili – rekao je Stanivuković.

Novoizabrani gradonačelnik Banjaluke kaže da je zahvalan “predsjedniku Vučiću i Srbiji na podršci Banjaluci i Republici Srpskoj.”

– Samo u posljednjih nekoliko godina dobili smo od Srbije donacije vrijedne više od 60 miliona evra. Evo, recimo moje naselje, u kojem sam se rodio i odrastao i gdje i danas živim, od tih je donacija dobilo vrtić, ambulantu i prostorije mjesne zajednice. I kao građanin i kao gradonačelnik ja sam zahvalan na tome – rekao je Stanivuković za Srpskainfo.

Prema navodima izvora Srpskainfo, Stanivuković bi mogao biti itekako zahvalan Vučiću i na političkoj podršci.

Predsjednik Srbije je, navodno, mladom gradonačelniku Banjaluke obećao da će “zamoliti Milorada Dodika” da odustane od usvajanja zakona, kojima SNSD namjereva da razvlasti načelnike opština i gradonačelnike u Srpskoj, u znak odmazde zbog gubitka na izborima za gradonačelničke pozicije u dva najveća grada: Banjaluci i Bijeljini.

Draško Stanivuković je u demantiju portalu Srpskainfo naveo da se nije sastao sa Vučićem.

Iako se radi o vijesti koja je preuzeta sa portala Srpskainfo.com, Banjaluka.net se izvinjava čitaocima zbog ove vijesti za koju se ispostavilo da je dezinformacija. Portal Banjaluka.net će ubuduće detaljnije analizirati preuzimane vijesti.

(SB/Banjaluka.net)