Politika 31.03.2021.

Stanivuković smanjuje platu sekretaru banjalučke Skupštine

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kaznio je odbijenjem od plate Igora Šukala, sekretara Skupštine grada Banjaluka. Šukalu će plata biti manja za 600 KM, zbog, kako je rekao Stanivuković, neispunjavanja radnih dužnosti.

“O povredi poslovnika se može glasati ako su nastale na sjednici, a ne prije sjednice i to ne može biti predmet razmatranja na sjednici, a vi ste sekretaru stavili to na glasanje. Takvo pravno mišljenje sam dobio od gradskog Odsjeka za pravna pitanja, svog pravnog savjetnika ali i drugih pravnika”, kazao je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, zato je današnje glasanje – ništavno i amandmani skupštinske većine na budžet grada nisu sastavni dio dnevnog reda.

U Banjaluci je u toku Skupština grada na kojoj odbornici raspravljaju o prijedlog budžeta za 2021. godinu.

“Odakle vam pravo”

Odbornik Ujednjene Srpske Željko Amidžić je tokom skupštinskog zasjedanja upitao gradonačelnika Draška Stanivukovića, odakle mu pravo da smanji platu sekretaru Skupštine grada Igoru Šukalu, prenosi Srpskainfo.

Rekao je za Šukala da je pravnik koji je dugo radio u MUP RS.

– Odakle vam pravo da mu smanjite platu samo zato što se ne slaže sa vama – kazao je Amidžić, koji smatra da se radi o političkoj osveti.

(E.M)