Vijesti 03.03.2021.

Stanivuković smijenio Milovanovića sa funkcije v. d. direktora Toplane

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, smijenio je v.d. direktora “Toplane” d.o.o. Miću Milovanovića, zbog isteka mandata i lošeg poslovanja.

Milovanović je v.d. još od 2016. godine, prije čega je bio direktor. Ovo preduzeće je jedan od najvećih gradskih gubitaša sa dugom preko 80 miliona KM, prenose Nezavisne.

Na njegovo mjesto imenovan je Zoran Kiza, master za obnovljive izvore energije, saopšteno je iz Gradske uprave. Kiza je ovo zvanje stekao na Tehnološkom Univerzitetu u Beču, dok je prije toga zvanje diplomiranog inženjera elektrotehnike stekao na Elektrotehnoičkom fakultetu Banjaluci.

Zoran Kiza ima bogato dugogodišnje iskustvo u oblasti Energetskog menadžmenta i energetske efikasnosti. Uža stručna specijalizacija iz oblasti LED rasvjete i obnovljivih izvora energije.

Vodeći svoju privatnu kompaniju za prethodnih 12 godina stekao je iskustva u oblasti strateškog planiranja, planiranja strukture i radnih procedura, planiranja i vođenja aktivnosti preduzeća, finansijskog menadžmenta i upravljanja ljudskim resursima u smislu osiguranja obuke i organizovanja zaposlenika u timove.

U toku svoje profesionalne karijere imao je priliku da radi kao projekt koordinator za razne međunarodne organizacije što je često podrazumijevalo sve aktivnosti počevši od planiranja pa do koordinacije i nadgledanja sprovođenja projektnih aktivnosti i finansijskog izvještavanja.

Ima bogato radno iskustvo u privatnom sektoru, kao i u mnogim međunarodnim organizacijama, a radio je kao nacionalni konsultant u UN FAO, zatim Japanskoj međunarodnoj agenciji za saradnju “JICA”, radio je i nekoliko privatnih firmi, kao i u srednjoj Elektrotehničkoj školi “Nikola Tesla” kao redovni profesor na stručnim predmetima.

(SB)