Politika 04.06.2021.

Stanivuković smjenuje šefa protokola zbog niza propusta

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik  Banjaluke Draško Stanivuković poručio je da će Saša Čekrlija, šef protokola u Gradskoj upravi zbog niza propusta i grešaka u radu biti smijenjen.

Stanivuković je dodao da će odgovornost takođe snositi i službenica koja je bila obrađivač predmeta u kojima su počinjene greške.

“Neću dozvoliti da bilo ko ruši ugled Grada Banja Luka, a javnost će uvijek biti obaviještena o promjenama kadrova. Pokrenuli smo i nekoliko disciplinskih postupaka protiv onih koji svoj posao nisu obavljali odgovorno. Došlo je vrijeme da svako snosi odgovornost za svoje postupke. Neću tolerisati nerad, greške, propuste i neznanje”, napisao je Stanivuković na svom Tviter profilu.

Odbornik Ujedinjene Srpske (US) u Skupštini grada, Neven Stanić, objavio je danas dokument upućen iz Gradske uprave predsjedniku US, Nenadu Stevandiću, šefu Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, na kojem je Stevandić tituliran kao “ministar vanjskih poslova BiH”.

Po svemu sudeći ovaj gaf je pripisan šefu Odsjeka za regionalnu i međunarodnu saradnju i protokol gradonačelnika Banjaluke, Saši Čekrliji, koji je takođe nedavno ”optužen” da je pomiješao stari austrijski obelisk/spomenik i roštiljnicu ”Obeliks”.

(N.S)