Politika 28.03.2023.

Stanivuković: Srpska i Banjaluka imaju pravo da kažu koje vrijednosti promovisati

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković poručio je danas da je Banjaluka bezbjedna i slobodna, ali i da oni koji vode grad i Republiku Srpsku imaju pravo na mišljenje koje vrijednosti treba da se promovišu.

Stanivuković je osudio napad koji se dogodio nedavno nad pripadnicima LGBT populacije, te podsjetio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske neposredno prije bilo kakvog okupljanja upozorilo da takav skup ne bi bio bezbjedan.

“Oni koji su to uradili odgovaraće, ali isto tako nemojte da nama, koji vodimo grad i Republiku, ne date pravo da imamo stav i mišljenje i kažemo koje vrijednosti smatramo da treba da se promovišu”, rekao je Stanivuković novinarima u Banjaluci.

On je ocijenio da su budalaštine krivične prijave za govor mržnje koje su protiv njega najavili učesnici tog okupljanja, te da nije dobra odluka o prekidu saradnje predstavnika Republike Srpske sa američkim i britanskim diplomatama u BiH zbog antidejtonskog djelovanja.

Komentarišući najavu dosadašnjeg potpredsjednika PDP-a Jelene Trivić da će formirati novu političku stranku, Stanivuković, koji je i predsjednik Gradskog odbora PDP-a Banjaluka, poželio je sreću dosadašnjoj stranačkoj koleginici, ali i istakao da osnivanje novih partija ima smisla samo ako donosi novu vrijednost.

“Ako napravite stranku pa uzimate malo od PDP-a, malo od SDS-a, malo od drugih – onda to nije nova vrijednost”, istakao je Stanivuković i dodao PDP ostaje čvrsto na opozicionom putu.

Stanivuković tvrdi da nema ambiciju da bude predsjednik PDP-a, te ističe da će organi stranke racionalno sagledati i odlučiti šta je najbolje za stranku.

(Srna)