Politika 05.08.2022.

Stanivuković u autobusu s natpisom ispred SNSD-a, Kovačević performans nazvao sramnim

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je, kako je prethodno i najavio, dovezao je autobus “Ko to tamo krade” ispred SNSD.

Stanivuković je kazao da je došao po prve putnike, Srđana Amidžića i Vladu Đajića.

– Povešćemo ih na Tunjice. Protiv Amidžića je biti podnesena krivična prijava zbog ugovora o javnom prevozu koji je otvoren dva mjeseca prije nego što je to dozvoljeno – kazao je Stanivuković.

Dodao je da je 31. jula 2020. godine raspisan javni za javni prevoz, koji je trebalo da bude otvoren krajem decembra.

Otvaraju ga u septembru. Neće da potpišu ugovor dva mjeseca. Amidžić potpisuje 16. novembra u sedam ujutro ugovor, a ja ustao u osam. Potpisali dva mjeseca prije nego što su smjeli – ističe Stanivuković.

Krivičnu prijavu, dodaje on, podnijeće i protiv predsjednika komisije Nikole Aleksića.

On je naveo i detalje ugovora prema kojem je Amidžić potpisao da se klima u autobuse uvede nakon četiri godine, te da je navedeno da je prosječna starost autobusa 15 godina, iako ne bi smjeli biti stariji od deset.

Novinarima se obratio i portparol SNSD-a Radovan Kovačević. On je poručio Stanivukoviću da ga treba biti sram.

– Stanivukoviću, sram da vas bude što ste obećali besplatni prevoz, a najskuplji je. Bavite se jeftinom politikom. Sram i stid da vas bude što ste blokirali čitavu ulicu – rekao je Kovačević.

Došlo je do kratke rasprave između Stanivukovića i portparola SNSD Radovana Kovačevića nakon što je autobus parkiran. Tokom obraćanja Kovačevića, vozač autobusa je svira i “turirao” kako bi ga ometao dok daje izjavu.

Nakon završenog presa, Stanivuković je kazao da autobus sada kreće na ka UKC-u RS kako bi pokupio Đajića.

Podsjećamo, odbornici SNSD-a u Skupštini grada su na pres konferencuju došli gradskim autobusom 9b koji saobraća na relaciji Česma – Centar.