Vijesti 06.12.2022.

STANIVUKOVIĆ U JERUSALIMU: Čast je proći mjestima kojima je Isus hodio

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković učestvuje u radu Međunarodne konferencije gradonačelnika, koja se od 6. do 8. decembra održava u Jerusalimu i Tel Avivu.

Stanivukovića je u Izraelu dočekao Haim Bivas, gradonačelnik Modina, prijateljskog grada Banjaluke. Pored onih formalnih obaveza, naš gradonačelnik iskoristio je i djelić slobodnog vremena kako bi prošetao ulicama svetog grada.

Inspirisan Jerusalimom, Stanivuković je poslao i poruku pomenuvši i Veliki post koji traje.

– Jerusalim, mjesto gdje se vjere, narodi i običaji prepliću. Mjesto u kom svaki narod o sebi može mnogo da nauči i spozna. Mjesto koje je korijen moderne ljudske civilizacije. Mjesto koje jednom kada posjetiš, isti se kući ne vratiš, a imaš još veću želju i potrebu da ponovo dođeš. Za mene lično, bilo je izuzetno važno u vrijeme Velikog posta proći onim stazama kojim je naša vjera u novoj eri nastajala, proći mjestima kojima je Isus Hristos hodio. Ostali dio dana planirani su sastanci sa vrhom Izraela, predsjednicima i gradonačelnicima. Predstavljaćemo naš narod, zemlju i Grad na najbolji mogući način – napisao je gradonačelnik Banjaluke na svom zvaničnom instagram profilu.

(SB)