Politika 01.12.2022.

STANIVUKOVIĆ: U NSRS bila na djelu izdaja dogovora i koordinacija da PDP ostane bez delegata

ČITANJE: 1 minuta

Izdaja dogovora. Ovako je večeras gradonačelnik Banjaluke i član Predsjedništva PDP, Draško Stanivuković, okarakterisao današnja dešavanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske u vezi izbora delegata za Dom naroda u BiH iz Republike Srpske.

Stanivuković navodi da su imali dogovor da PDP, SDS i Lista za pravdu i red, sa dijelovima Pokreta za državu i SDP da se podrže dva opoziciona kandidata za delegate. Međutim očigledno, dogovor je propao, jer je PDP ostao bez delegata.

– Mi smo se dogovorili da PDP glasa za naše delegate, da ga podrži Lista za pravdu i red i da imamo glasove SDP, što je dovoljno da se napravi jedan delegat, a drugo je bilo glasovi SDS sa glasom Nebojše Vukanovića. Šta se dešava? Da delegat iz reda SDS dobije višak glasova, a PDP manjak – pojašnjava Stanivuković, navodeći da je teško spekulisati, ali da se radi o koordinaciji da PDP ostane bez delegata.

Navodi da je bilo važno da opozicija ima dva delegata, jer bi to bila značajna vaga. Smatra da se opozicija i pozicija mogu dogovarati, jer postoje teme koje “ne smiju biti politika”, piše portal TVK3.

Podsjećamo, SNSD je obezbijedio četiri od pet srpskih delegata u Domu naroda BiH dok će peti delegat biti iz SDS. Nakon što CIK BiH verifikuje današnje glasanje u Narodnoj skupštini.

(SB)

Oznake: PDP