Politika 18.06.2021.

Stanivuković: Uvijek ćemo saslušati šta građani imaju da kažu

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković osvrnuo se na današnje obraćanje Bojana Aleksića, otpuštenog radnika javnog preduzeća “Akvana”, koji je rekao da je iz ovog preduzeća otpušten nelegalno, te da će svoja prava tražiti na sudu.

“Čovjek u centru grada kritikuje rad Gradske uprave na govornici koja simbolizije slobodu govora. Svi znamo kako su prethodnih godina prolazili ljudi koji su javno kritikovali vlast. Uvijek ćemo saslušati šta građani imaju da kažu i na osnovu činjenica djelovati. Ponosan sam što je Banja Luka sada slobodan grad, promjene se već vide”, napisao je Stanivuković na Tviteru.

Aleksić: Dobio sam otkaz na bolovanju

Bojan Aleksić, otpušeni radnik javnog preduzeća “Akvana”, rekao je danas novinarima u Banjaluci da je iz ovog preduzeća otpušten nelegalno, te da će svoja prava tražiti na sudu.

“Radio sam u ‘Akvani’ sedam i po godina, a otkaz sam dobio na bolovanju, poštom. Smatram da to u najmanju ruku nije normalno, posebno što poslodavac nije imao nijedan jedini razlog da mi da otkaz”, istakao je Aleksić.

On je objasnio da je na bolovanju bio zbog teške povrede, te da je nalaz pokazao da su mu na nogama pokidani svi nervi, ali da su, kako je naveo, u preduzeću sumnjali u njegovo bolovanje, zbog čega je dobio otkaz, prenosi Srna.

“Nezvanično saznajem da je na moje radno mjesto došla supruga odbornika PDP-a u Skupštini Grada, pa ovom prilikom pitam gradonačelnika Draška Stanivukovića da li je to tačno”, upitao je Aleksić.

Prema njegovim riječima, jedini razlog ovakvog odnosa prema njemu jeste to što je aktivista SNSD-a.

(E.M)