Politika 04.03.2021.

STANIVUKOVIĆ: Vanrednom sjednicom Skupštine grada odbornička većina politizuje temu epidemije

ČITANJE: 1 minuta

Povodom informacije da je predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić za sutra zakazao vanrednu sjednicu ovog lokalnog parlamenta, reagovao je i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

– Umjesto da sutra, na zakazanoj sjednici Štaba za vanredne situacije, zajedno sa direktorom Instituta za javno zdravstvo odlučimo šta je najbolje za naše sugrađane, skupštinska većina još jednom politizuje najvažniju tema za naše građane, zakazivanjem vanredne sjednice Skupštine – poručio je Stanivuković na društvenim mrežama.

– Do sada je uvijek bila praksa da Štab za vanredne situacije, uvažavajući kompetencije ljudi koji čine isti, donese odluke i preporuke u vezi epidemiološke situacije. Želim da istaknem da smo do sada redovno održavali sjednice Štaba, posljednji put prije četiri dana – istakao je on.

– Međutim, skupštinska većina danas, u poslijepodnevnim časovima, zakazuje vanrednu sjednicu, za koju ja, kao gradonačelnik, saznajem sa društvenih mreža. Kao što sam danas najavio, Štab za vanredne situacije Grada zasjedaće sutra u 17 časova – zaključio je Stanivuković.

(SB)