Politika 12.07.2020.

STANIVUKOVIĆ: Vijest da se zalažem za izgradnju spomenika notorna laž

ČITANJE: 1 minuta

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske i kandidat za gradonačelnika Banjaluke, Draško Stanivuković demantovao je navode da želi statuu  pripadnike HVO-a, tzv. Armije BiH i VRS.

On je na mail adresu redakcije portala banjaluka.net uputio demant, koji prenosimo u cijelosti.

“Vaše medijsko izvještvanje odavno je preraslo u izvještavanje neistina, kleveta, poluinformacija i dezinformacija.

Isjeći moju rečenicu u 19 sekundi i napisati da ja tražim ili se zalažem za izgradu spomenika vojnicima HVO-a, tzv. Armije BiH i VRS, jeste notorna laž i licemjerni pokušaj SNSD-a koji ima u vlasništvu ATV i RTRS (koji je imaginarno Javni servis), a da pritome čak ni u tih 19 sekundi ne spominjem to što vi stavljate u naslov, o tekstu da ne govorimo.

Ovo je samo još jedan u nizu pokušaja vlasti da opravdaju što za više od dvije decenije nisu bilu u stanju da naprave spomenik PALIM BORCIMA VOJSКE REPUBLIКE SRPSКE u Banjaluci, a javnosti je poznato da po jednom takvom časnom borcu, svome stricu, nosim i ime.

Zaboli činjenica da vi od tri borca vidite vojnike HVO-a i tzv. Armije BiH, a ne vidite simboliku broja 3, i na zadnje mjesto stavljate borca/vojnika VRS. To ne radite samo sada nego i u stvarnom životu – borce stavljate na posljednje mjesto.”