Politika 15.10.2020.

Stanivuković zaboravio da Trivićeva prima dvije plate

ČITANJE: 1 minuta

Kandidat PDP-a za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković večeras je na BNTV ponovio da se zalaže za princip “jedan političar – jedna plata iz budžeta”.

Da bi svoju ideju sproveo u djelu, Stanivuković bi trebao da krene od svojih najbližih saradnika i partijskih funkcionera. Nosilac liste PDP-a za banjalučki gradski parlament Jelena Trivić ima dvostruko primanje iz budžeta. Trivićeva prima platu kao profesor na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci, a istovremeno ima primanja iz budžeta i kao narodni poslanik.

I visoki funkcioner PDP-a Igor Crnadak više od godinu dana je primao platu kao ministar spoljnih poslova BiH u tehničkom mandatu i kao poslanik u Narodnoj skupštini RS.

Pored toga, još jedna ideja koju je večeras iznio Stanivuković nije utemeljena na realnosti. Naime, on je iznio tvrdnju da “jedan privrednik” čije ime nije otkrio, želi u Banjaluci da izgradi 2.000 autobuskih stajališta.

– On bi to izgradio svojim sredstvima, a od grada Banjaluka zauzvrat traži da mu se na deset godina ustupi reklamni prostor na tim stajalištima. To je sjajan primjer mogućeg javno-privatnog partnerstva – rekao je Stanivuković.

Međutim, problem je što u Banjaluci trenutno ima oko 550 izgrađenih autobuskih stajališta, pa nije jasno gdje bi stalo još skoro 1.500 stajališta. A ako bi se ta ideja sprovela u djelo, postavlja se i pitanje da li to znači da bi autobusi morali da staju na svakih 100-200 metara. Ili je možda Stanivuković već dogovorio partnerstvo sa nekim ko sigurno ne bi uložio svoja sredstva, ukoliko nije siguran da će prodajom reklamnog prostora ostvariti višestruku zaradu.

(banjaluka.net)