Vijesti 19.12.2022.

Stanje na putevima: Oprez zbog poledice

ČITANJE: 2 minute

Na putevima u Republici Srpskoj i FBiH vozi se po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske upozoravaju na učestale odrone, kao i na lokalnu poledicu u višim predjelima i preko prevoja.

U kotlinama i uz riječne tokove kao i na širem području Doboja i Mrkonjić Grada smanjena je vidljivost zbog magle.

Iz AMS na svim putnim pravcima savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Radovi su u toku na magistralnim putevima Gradiška – Nova Topola – Klašnice, Sokolac – Podromanija, Banjaluka – Srpske Toplice, Brod na Drini /Foča/ – granični prelaz Hum /Šćepan Polje/, Čelinac – Kotor Varoš, Prijedor – Stara Rijeka, Prijedor – Kozarac.

Režim saobraćaja zbog radova izmijenjen je u tunelima “Čeljigovići” na magistralnom putu Lapišnica – Ljubogošta i “Stambolčić” na putu Pale – Podgrab.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac.

Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik – Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika, Srbac – Gornja Vijaka – Razboj, Razboj – Tedin Han i Tedin Han – Teslić, Foča – Goražde u Filipovićima, Jezero – Šipovo, Ukrina – Gornja Vijaka, kao i na pravcu Laktaši – Srbac.

Na dionici Polje – Podnovlje na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona zbog oštećenja kolovoza.

Na mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar – granica sa Srbijom zabranjen je saobraćaj za vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok je za putnička vozila ograničena brzina kretanja na 20 kilometara načas.

Na području FBiH radovi su u toku na putnim pravcima Živinice – Stupari, na dionici auto-puta Zenica sjever – Zenica jug i na putu Jajce – Donji Vakuf u tunelu “Skela”.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.