Sport 12.04.2022.

Stanko Vujković novi predsjednik Rudara, u upravi i Halid Muslimović

ČITANJE: 3 minute

Stanko Vujković, generalni direktor Rudnika željezne rude Ljubija, novi je predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Rudar Prijedor, a jedan od članova UO je i legendarni pjevač Halid Muslimović.

U ponedjeljak veče je održana izborna sjednica Skupštine kluba, a na čelo “rudara” je stao Vujković, potvrdio je bh. tim na sajtu kluba. Treba istaći da je Vujković u dva uzastopna mandata bio predsjednik Područnog fudbalskog saveza (PFS) Prijedor, te član Izvršnog odbora FS RS, kao i delegat na utakmicama Premijer lige BiH. RŽR Ljubija je trenutno uz grad Prijedor glavni finansijer kluba.

Govoreći o prvim potezima na mjestu predsjednika, on je rekao da će osnovni cilj biti stabilizacija kluba.

“Od večeras smo svi isti tim, ista porodica i vjerujem da ćemo zajedno moći napraviti mnogo toga. Pojedinačno, mnogo teško. Nemojte mi zamjeriti ako budem malo grub i prijek u narednom periodu. Ja sam tako navikao da radim”, poručio je novoizabrani predsjednik i dodao:

“Prvo ćemo se pozabaviti ovim takmičarskim dijelom u narednih nekoliko dana. Slijedi apsolutna inventura po svim segmentima i onda idemo u proceduru infrastrukturnog, kadrovskog, organizacionog, finansijskog i svih drugih elemenata koji će ovaj klub staviti u poziciju da više nikada ne smije doći u ovakvu situaciju u kojoj se sada nalazi. Posebno težište će biti na samoodrživosti kluba i omladinskom pogonu. Postoji ponuda prijatelja iz Mađarske, gdje će se sa njima praviti omladinski pogon i tako praviti samoodrživost kluba i da više niko nikada ne bude rob nikoga ni bilo čega.”

On je ujedno istakao da će u narednim danima biti razgovora i o treneru Srđanu Marjanoviću, koji će ostati na klupi do kraja sezone.

Osim Vujkovića i Muslimovića, članovi UO su: Mladen Jelača, Dražen Vrhovac, Žarko Kovačević, Aleksandar Topić, Ognjen Hrnjak, Aleksandar Savić i Zoran Šormaz, a u narednom periodu će biti izabrana i preostala dva člana.

Rudar Prijedor nije imao predsjednika od kraja septembra prošle godine, kada je ostavku podnio Darko Milunović. U posljednje vrijeme “rudari” su imali problema s finansijama i u nekoliko navrata su igrači stupali u štrajk. Dodajmo i to da je Rudar Prijedor nakon 25 kola posljednji na tabeli M:tel Premijer lige BiH sa samo 18 bodova i ima tri boda manje od prvog tima koji je u sigurnoj zoni.

Novi termin meča s Borcem

Prva utakmica polufinala fudbalskog Kupa Republike Srpske na Gradskom stadionu u Prijedoru između Rudar Prijedora i Borca neće biti odigrana u srijedu već šest dana kasnije. Utakmica je trebalo da se igra sutra, ali do pomjeranja termina je došlo zbog zgusnutog rasporeda oba tima. Dva kluba su se usaglasila da se susret igra u utorak 19. aprila od 16 časova. Drugi polufinalni meč u Krupi na Vrbasu između Krupe i Sutjeske iz Foče biće odigran u planiranom terminu sutra od 16.30 časova. Revanš mečevi u Banjaluci i Foči su zakazani za srijedu 4. maj.

(SB)