Vijesti 15.03.2017.

Stanovi za tri porodice RVI iz Kotor Varoša

ČITANJE: 2 minute

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan uručili su danas ključeve stanova za tri porodice ratnih vojnih invalida u ovoj opštini.

Stambena zgrada sa pet stanova izgrađena je zajedničkim učešćem Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Repubike Srpske i opštine Kotor Varoš za potrebe smještaja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida sa statusom od prve do četvrte kategorije.

Savanović je istakao da je program zbrinjavanja ovih kategorija stanovništva vrlo human i uspješan, jer je kroz njega u Republici Srpskoj zbrinuto 8.220 korisnika.

“Danas sam istovremeno i tužan i srećan. Tužan, jer korisnici ovih stanova nose ranu i teškoću iz posljednjeg rata, a srećan što su danas riješili stambeno pitanje za svoje porodice”, rekao je Savanović.

On je dodao da će u narednom periodu resorno ministarstvo raditi na zbrinjavanju preostalih korisnika koji se nisu prijavili 2007. godine za rješavanje stambenog pitanja.

Načelnik Sakan je naglasio da je u izgradnju ovog stambenog objekta uloženo 186.000 KM, od toga je opština snosila troškove zemljišta, infrastrukture i građevinske dozvole u iznosu od 37.000 KM.

“Ovo jedan od načina kojim opština Kotor Varoš u saradnji sa Ministarstvom rada i boračko-invalidske zaštite Srpske pokušava da pokaže svoj odnos poštovanja i vječne zahvalnosti ovim porodicama”, poručio je Sakan.

Stanove su dobila lica koja su se nalazila na konačnoj rang-listi za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida koja je utvrđena 2010. godine – Stjepan Trifković, Niko Marić i Miodrag Šemić, ratni vojni invalidi četvrte kategorije.

Šemić je rekao da mu mnogo znači to što je riješio stambeno pitanje i zahvalio Ministarstvu i opštini Kotor Varoš.

Radovi na izgradnji stambenog objekta počeli su 2014. godine, a izvođač radova bilo je preduzeće “Gratod” Banjaluka.

(Srna)