Magazin 07.01.2016.

“Star Wars: Buđenje sile” najuspješniji film svih vremena

ČITANJE: 1 minuta
starwars
Blokbaster “Star Wars: Buđenje sile” Džej Džej Abramsa prevazišao je po zaradi film “Avatar” Džejmsa Kamerona i postao najuspješnije ostvarenje u istoriji u Sjevernoj Americi, saopštio je danas Studio “Volt Dizni”.

U saopštenju nije precizirno koliko je do sada zaradio taj film, ali je ranije “Dizni” iznio procjenu da će sedmi nastavak popularne franšize već u srijedu dostići zaradu “Avatara” od 760,5 miliona.

Film “Buđenje sile” je već zaradio 1,5 miljardi dolara širom svijeta i time se, za samo tri sedmice prikazivanja, našao na četvrtom mjestu u istoriji kinematografije, poslije ostvarenja “Avatar” (2,79 milijardi), “Titanik” (2,19 milijardi) i “Park iz doba jure” (1,67 milijardi), prenose agencije.

Da bi prevazišao i tu Kameronov Oskarom nagrađen film “Avatar”, moraće dobro da prođe u Kini, gdje stiže u bioskope 9. januara, smatraju analitičari.

“Star Wars: Buđenje sile” je sedmi nastavak 40 godina duge franšize, a na repertoaru bioskopa širom svijeta je od 16. decembra.

Film je okupio originalne članove glumačke ekipe – Harisona Forda, Kari Fišer i Marka Hamila, ali i predstavio nove likove od kojih se očekuje da će nastaviti priču u bar još tri filma.

Tvorac franšize Džordž Lukas prodao je autorska prava kompaniji “Dizni” 2012. godine za 4,05 milijardi dolara.

(NN)