Vijesti 24.12.2015.

Stari poznanik banjalučke policije opet dolijao: Brko ponovo uhvaćen u krađi

ČITANJE: 1 minuta

Brko

Stari poznanik banjalučke policije Zoran Lajšić Brko (54) iz Banjaluke ponovo je uhvaćen u krađi, a ovaj put je ukrao golf dva u banjalučkoj Ulici cara Lazara, a pao je iste noći nakon urnebesnog pokušaja da prikrije šta je počinio.

On je, naime, ugledao ključ u automobilu i iskoristio nepažnju vlasnika, sjeo u golf i njime se odvezao do Prijedora, gdje je ukrao registarske tablice i postavio ih na to vozilo.

Vjerovatno misleći da je time otklonio svaku mogućnost da bude otkriven,  ponovo se zaputio prema Banjaluci, gdje su ga u Ulici knjaza Miloša uhvatili pripadnici Policijske stanice za intervencije.

-Sve se to događalo u svega nekoliko časova, odnosno od utorka u 20.30 do srijede u 2.30. Osumnjičeni je uhapšen zahvaljujući dobrim i koordinisanim aktivnostima policije, ali i uz pomoć video-nadzora koji ga je snimio- ističe izvor “Nezavisnih”, upućen u detalje ovog događaja.

Brko je nedavno uhapšen u akciji “Freš 1”, a dogodilo se to 9. decembra, kada je pao s još nekoliko saučesnika, zbog sumnje da su zajedno ili pojedinačno u proteklih nekoliko mjeseci na području Banjaluke i Prijedora počinili više teških krađa, a na meti su im bili i četvorotočkaši.

Isti taj Brko je, s još nekoliko lica, stranice crne hronike punio i u julu, kada je policija uspjela da rasvijetli 34 krađe na području Banjaluke i Prnjavora i dostavila izvještaj protiv dva serijska kradljivca. Jedan je, dakle, Brko, a drugi je Danijel Milešević zvani Džo (30), koji, takođe, iza sebe ima podeblji dosije. Brko je hapšen i u aprilu ove godine zbog 13 krađa.

(NN)