Politika 19.08.2018.

STEFAN BLAGIĆ: Ovo će biti izbori sa najviše krađe, ali se moramo boriti

ČITANJE: 2 minute

Mislim da ni opozicija u Republici Srpskoj nije dala onoliko koliko je mogla. Nije se borila onoliko koliko se mogla boriti za bolje sutra svih građana, rekao je lider „ReStarta“ Stefan Blagić, gostujući sinoć u dnevniku Face televizije.

Međutim, bez obzira na kritiku opozicije, tvrdi da je oktobar vrijeme za smjenu vlasti, te da je javno mnjenje pokazalo veliki pad vladajućih partija u cijeloj Bosni i Hercegovini, samo ostaje upitnik koliko će glasova biti pokradeno 7. oktobra.

– Ovo će biti izbori sa najviše krađe. Najbolji dokaz da će izbori biti nerealni jeste to što imamo više birača upisanih u Centralni birački spisak nego ljudi u BiH. Predsjednik Milorad Dodik je rekao da se boji da će njega pokrasti na izborima, ja ne vidim kako, jednino da sam sebe pokrade pa kaže da je pokraden – zaključio je Blagić, te rekao da predsjednik priča bajke.

Blagić je prokomentarisao i nedavno održanu sjednicu o Srebrenici, te rekao da je to Dodikov predizborni trik, isto kao što je to bio i referendum o proslavi Dana Republike Srpske.

– Jedini cilj koji Dodik ima jeste da pred izbore pokrene neku nacionalnu temu u kojoj zna da je dominantan. Niko nije veći katolik od Pape, niti veći Srbin pravoslavac od Dodika, tako to narod vidi i tako to ide. Tako Dodik okupi i opoziciji,  pozove ih na svoj teren i dobije ih na iskustvo, isto kao i sa referendumom – rekao je Blagić.

Dodaje da podržava istraživanja, rasprave i istinu, ali postavlja pitanje zašto ta priča nije pokrenuta, recimo, u decembru.

– Ja svakako jesam za istinu, jer istina je jedna, a mi ih imamo tri. Međutim, kada neko tako delikatno i osjetljivo pitanje, kao što je Srebrenica, postavlja mjesec i po dana pred izbore sigurno nema dobru namjeru – rekao je Blagić.

(Srspkainfo)

Oznake: Milorad Dodik