Vijesti 16.11.2019.

Stefan Sejmanović sproveden u Okružno javno tužilaštvo

Policijski službenik Policijske uprave Banjaluka Stefan Sejmanović, koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja i nedozvoljenu proizvodnju i trgovinu narkoticima, sproveden je danas u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.

Sejmanović je uhapšen u akciji kodnog naziva “Merlin 2”, koju su realizovali policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske i Policijske uprave Banjaluka.

Načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović izjavila je juče Srni da je policijski službenik Policijske uprave Banjaluka čiji su inicijali S.S. lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga.

“On će, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Protiv njega je pokrenuta i inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka i biće suspendovan”, rekla je Miljanovićeva.

(Srna)