Region 21.06.2022.

STEFANOVIĆ: Hrkalović iznijela bujicu laži o meni, odmarala u Izraelu sa vođom kavačkog klana

ČITANJE: 2 minute

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Dijana Hrkalović iznela bujicu laži o njemu, tvrdeći da je ona bila na odmoru u Izraelu sa jednim od vođa kavačkog klana.

Stefanović je u video izjavi koju je Ministarstvo odbrane prosledilo medijima jer nisu mogli da postave na Jutjub kanal najpre rekao da više od godinu dana odgovara na „svaku laž“ koja se pojavi u javnosti u vezi s njim, ali i kao udar na državu.

„Ali sam se danas pre svega obratio vama jer želim da raskrinkam svaku laž koja je u poslednjem periodu izgovorena na moj račun i koju akteri tih mafijaško-medijskih hobotnica ne mogu konzstentno da izgovore“, naveo je Stefanović, piše Danas.

Podsetimo, Hrkalović, koja se dovodi u vezu sa kriminalnim grupama Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, izjavila je da ju je Stefanović, koji je tada bio ministar policije a ona državna sekretarka, psihički maltretirao i da je vreme da preuzme odgovornost za dela za koja nju tereti Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Prema njenim rečima, klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića štitio je lično Nebojša Stefanović.

On je u izjavi javnosti naveo da ne želi da njegovo ime niko provlači kroz blato i da ga dovode u vezu sa kriminalcima i sa bilo kakvim krivičnim delima.

„Niti sam kriminalac, niti sam izvršio neko krivično delo. A pogotovo nisam zaverenik protiv predsednika Vučića, čoveka koga podržavam preko 20 godina“, rekao je Stefanović.

Naveo je da je jedan od aktera advokat okrivljenih koji se pojavljuje u procesima i televizijskim emisijama i koji je jedan od onih koji okestriraju kampanju protiv onih koji se suprostavaljaju njegovim biznis interesima, te da se radi o Vladimiru Đukanoviću.

Stefanović je rekao da Đukanović vrši ogroman uticaj na državne institucije, da je istupao javno govoreći protiv onog što je govorio predsednik Vučić.

„Đukanović u televizijske emisije dolazi kao politički funkcioner koji to vreme koristi da bi branio svoje biznis interese. Naravno, njegov pritisak je veći jer direktno utiče na izbor sudija i vrši pritisak na sudstvo“, rekao je Stefanović, tvrdeći da kad Đukanović kaže da ste krivi vi ste krivi, i obrnuto.

Što se tiče Hrkalović, Stefanović je izjavio da je ona iznela bujicu laži o njemu, kao i da je menjala svoj stav kako je njoj odgovaralo.

„Krucijalna stvar u postupku koji se vodi protiv Hrkalović je predmet nedostavljanja poruka tužiocu nakon veštačenja telefona Veljka Belivuka, u tim porukama se on dopisuje sa jednim visoko pozicioniranim službenikom koji je u to vreme bio u intimnim odnosima sa Dijanom Hrkalović“, naveo je Stefanović i zatražio od suda da objavi sve te poruke.

(SB)