Stefanović napustio DS

Borko Stefanovic

Borko Stefanovic

Narodni poslanik Borislav Stefanović napustio je Demokratsku stranku.

– Danas sam podnio ostavku na mjesto potpredsednika Demokratske stranke i na članstvo u stranci, nakon 13 godina u DS-u – izjavio je Stefanović.

On je rekao i da neće vratiti poslanički mandat Demokratskoj stranci, kao i da će sada formirati pokret “Levica Srbije – Borko Stefanović”.

Stefanović je rekao da će zajedno sa njim poslanički klub DS-a napustiti i Ivan Jovanović.

– Pre svega želim da kažem da je razlog napuštanja taj što više ne dijelim programska načela koja sada ima DS, kao i taj što više ne prepoznajem sadašnju ideologiju stranke kao meni blisku –  kazao je Stefanović.

Stefanović je dodao da već kreće u prikupljanje potpisa kako bi formirao stranku koja će, kako je rekao, biti prava opozicija Aleksandru Vučiću.

– Očekujemo da će izbora biti u prvoj polovini godine i učestvovaćemo na njima na svim nivoima. Radićemo na obaranju aktuelnog režima koristeći sva raspoloživa demokratska sredstva – naveo je Stefanović.

(B92)

 

NIŠTA OD BESPLATNIH VRTIĆA Banjaluka neće slijediti primjer iz Novog Sada

Novi Sad od iduće godine potpuno će finansirati boravak djece u obdaništima. Iako se Banjaluka u mnogim stvarima ugleda na ovaj prijateljski grad, istu ideju ipak ne namjeravaju sprovesti. Roditelji širom regiona pozdravili su najavu iz Novog Sada da će za 16.500 njihovih mališana boravak u vrtićima biti besplatan, i to, kako je rečeno, kao

POTVRDA: Pronađeno beživotno tijelo pripada nestalom Banjalučaninu

Beživotno tijelo koje je večeras pronađeno u jednoj kući je Banjalučanin Igor Aksentijević, saznaje Srpskainfo. Njegovo sklupčano tijelo je pronašla majka preminulog, nakon nekoliko dana traganja po gradu. “Bitno mi je samo da sam ga pronašla”– kratko je izjavila za Srpskainfo majka pokojnog Aksentijevića. Aksentijević je, kako saznajemo, ranije hapšen zbog droge. U nastavku istrage

DODIK: Najniža plata 520 KM, nema dodatnog smanjivanja zbog bolovanja

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, najavio je danas u Banjaluci da će najniža plata u RS u narednoj godine biti 520 KM. Dodik je nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a rekao i da se neće dodatno smanjivati plate za vrijeme bolovanja u Republici Srpskoj. “Potkrala se greška u dokumentu programa ekonomskih reformi i to je izbrisano. Ljudi