Vijesti 26.12.2018.

STEFANOVIĆ: Nijedan pripadnik MUP Srbije nije u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović oštro je demantovao tvrdnje da su pripadnici MUP-a Republike Srbije bili prisutni na jučerašnjem protestu u Banjaluci.

“Povodom informacija koje su se pojavile u delu javnosti da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije bili prisutni na demonstracijama u Banjaluci u Republici Srpskoj, želim da kažem da su svi koji to tvrde ozbiljni lažovi”, kaže Stefanović u izjavi za Tanjug.

Nijedan pripadnik MUP-a Srbije uopšte ne nalazi, niti se nalazio na teritoriji Republike Srpske – ni juče, niti u prethodnim danima, istakao je on.

“Potpuno je očigledno da je reč o unutrašnjoj stvari Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, u šta se Srbija ne meša. Pozivam sve da prekinu sa izmišljotinama i sa uvlačenjem policije Republike Srbije u unutrašnje stvari drugih država”, rekao je Stefanović.

Ifet Feraget, advokat Davora Dragičevića, čije hapšenje je pokrenulo protest u Banjaluci, izjavio je ranije za Bosanskohercegovačku televiziju (BHT), da “postoje informacije” da su u akciji učestvovali “i specijalci koji nisu iz Republike Srpske”.

(Agencije)