Vijesti 12.05.2016.

Stefanović: Policije će spriječiti ekstremiste da izazovu nemire u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta
stefanovic
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Republike Srpske dobro sarađuju i neće dozvoliti da ekstremisti iz Srbije u subotu, 14. maja, učestvuju na protestima u Banjaluci.

“Sve će biti u skladu sa zakonom i ni u jednom trenutku neće biti ugrožena bezbjednost. Razmjenjujemo informacije o svemu”, rekao je Stefanović za RTS.

On je naveo da je premijer Srbije Aleksandar Vučić dobio informacije od bezbjednosnih službi da će ekstremisti ići na proteste u Srpsku, ali policija to neće dozvoliti.

“Naravno da premijer ima više informacija, jer do njega dolaze informacije bezbednosne službe. Pokazalo se da postoje interesi i faktori koji bi mogli da iskoriste nestabilnost u Republici Srpskoj koja će da naškodi interesima zemalja”, kaže Stefanović.

On je istakao da je poziv na mir koji je Vučić juče uputio građanima i političkim akterima Srpske važan i ključan da bi se preduprijedili neželjeni scenariji.

“Veliki je pritisak da se tako nešto održi, mnogima ne odgovara ni stabilna Srbija, niti Republika Srpska”, upozorio je Stefanović.

Za subotu, 14. maj, u Banjaluci su najavljena dva protesta – jedan pod motom “Oslobodimo Srpsku”, koji organizuje opozicija, a drugi, pod motom “Srcem za Srpsku-stop izdaji”, organizuje vlast Republike Srpske.

(Agencije)