Vijesti 13.05.2016.

Stefanović: Spriječeno 120 lica iz Srbije da odu u Banjaluku

ČITANJE: 1 minuta
nebojsa stefanovic
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je 120 lica iz Srbije spriječeno da odu u Banjaluku i priključe se nekom od skupova, koje su za sutra najavili opozicija i vladajuća koalicija u Republici Srpskoj.

Stefanović kaže da su otkriveni pripadnici više naroda kako pokušavaju da dođu u Banjaluku i izazovu incidente.

-Svako lice koje se nalazi na teritoriji Srbije i namereva da tako nešto uradi nalazi se pod opservacijom- rekao je Stefanović za RTS.

On kaže da su MUP-ovi Srbije i Republike Srpske u komunikaciji i da razmijenjuju informacije. Stefanović je potvrdio da je premijer Srbije Aleksandar Vučić, kao koordinator službi bezbjednosti, obavio sastanak sa službama na kome je razmotrena situacija Banjaluci.

-Učinićemo sve što je u našoj moći da pomognemo da se sutra ne desi ništa loše. U politiku se ne mešamo, ali hoćemo mir- rekao je Stefanović.

On je istakao da su za Srbiju najvažniji mir i stabilnost u regionu, poručivši da svi treba da shvate da je za Srbiju pobjeda mirna Republika Srpska.

-Sve što je Aleksandar Vučić radio do sada za Republiku Srpsku, samo je radio da pomogne- rekao je Stefanović i dodao da Srbija traži samo mir i bezbjednost.

On je naveo da će Srbija imati dinamičan rast u narednoj godini i lidersku poziciju u regionu, ali je upozorio da investitori neće dolaziti u region nestabilnosti.

(Agencije)