Vijesti 27.03.2019.

ŠTETA VEĆA OD POLA MILIONA KM Požar u Zelenom viru pod kontrolom

ČITANJE: 1 minuta

Veliki požar koji je danas zahvatio preduzeće “Stolarija Nešo” u banjalučkom naselju Zeleni vir stavljen je pod kontrolu brzom intervencijom vatrogasaca, rekao je Srni šef Odsjeka za poslove Civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun.

“S obzirom na to da je drvo u pitanju, odnosno pilana, upućeno je osam vatrogasnih vozila jer je požar prijetio da će osim industrijskih hala, zahvatiti i kuću odnosno privatni objekat, ali brzom intervencijom požar je stavljen pod kontrolu”, rekao je Ćućun.

Prema njegovim riječima, požar je nešto iza 11.00 časova zahvatio preduzeće “Stolarija Nešo”, na glavnom magistralnom putu prema Čelincu u naselju Zeleni vir.

U požaru koji je izbio u hali drvne galanterije u Banjaluci nema povrijeđenih, rekla je portparol banjalučke Policijske uprave Marija Markanović.

Ona je navela da će, nakon što budu stvoreni uslovi, službenici Policijske uprave Banjaluka obaviti uviđaj i preduzeti mjere na utvrđivanju uzroka požara.

Požar je zahvatio objekat preduzeća “Stolarija Nešo” u naselju Zeleni vir koji je u potpunosti izgorio. Vlasnik firme Nenad Milinković je potvrdio za “Nezavisne” da je rano goviriti o šteti, ali da je veća od pola miliona.

“Najvažnije je da niko od radnika nije povrijeđen, požar se desio dok su se vraćali sa pauze, rekao je Milinković.

“Jedna hala sa mašainama je izgorjela skroz, druga je malo zahvaćena, a treću su uspjeli spasiti, potvrdio je Milinković koji je i sam zadobio  lakše opekotine ruku.

(Nezavisne)