Politika 09.04.2016.

Stevandić: Ako ne bude para pašće Vlada

ČITANJE: 2 minute
stevandic
Ukoliko vlast ne pronađe novac za redovnu isplatu plata, penzija i socijalnih davanja, predložiću glasanje o povjerenju Vladi Željke Cvijanović, poručio je potpredsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić.

Zbog predomišljanja međunarodnih kreditora u Srpskoj sve više kasne isplate budžetskim korisnicima, pa šef Slobodnog demokratskog srpskog kluba, smatra da Vladu treba pozvati na odgovornost.

“Ukoliko bude katastrofalnih kašnjenja, ukoliko Vlada ne radi ono za šta je izabrana a to je da obezbijedi fiskalnu stabilnost naravno da ne možemo podržavati takvu Vladu. Znači Vlada će morati da podvuče crtu ili će morati kažnjavati ili smjenjivati direktore funkcionere pa i ministre koji ne rade dobro ili će pasti Vlada to je svima jasno”, rekao je Stevandić.

Iako Vladu, u Parlamentu, trenutno čuvaju glasovi onih koji tvrde da nisu dio većine, nije jasno može li Stevandić prevagnuti u korist opozicije. Od potrebna 42, tri vladajuća kluba imaju samo 40 poslanika, ali većina odluka prolazi sa podrškom Ilije Stevančevića i 4 glasa iz Stevandićevog kluba.

Darko Banjac i Duško Ivić za ATV su potvrdili da bi u slučaju odlučivanja o nepovjerenju Vladi, glasali kao članovi DNS-a. Ako zagusti, podršku Vladi mogao bi da pruži i donedavni SDS-ovac Zlatko Maksimović koji se ni danas nije izjasnio kome pripada. Zbog toga, opozicija ne vjeruje u rušenje vlasti, kao ni u najave Nenada Stevanadića.

“Prema tome, naša poruka njemu je da to što radi nije ni moralno ni realno, jer ako već učestvuje u toj istoj Vlasti onda mora snositi i odgovornost za katastrofalno stanje u državi”, rekao je šef Kluba poslanika PDP-a Miroslav Brčkalo.

Stevandić ipak negira da je dio Vladajuće većine i upozorava da neko mora snositi odgovornost za stanje u budžetu. Da će Vlada odgovarati za svoje poteze u Apostrofu ATV-a Stevandiću je potvrdio poslanik SNSD-a Marko Vidaković. Kaže da Vladajući imaju plan i da će dugoročno finansiranje budžeta biti obezbjeđeno do kraja juna.

(Atv)